fbpx
737 MAXBoeingEditors choiceNieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegtuigen

‘Boeing geeft 3000 medewerkers nieuwe taak vanwege halt productie MAX’

Zo’n drieduizend medewerkers van Boeing krijgen een nieuwe taak omdat de productie van de 737 MAX sinds januari stil ligt.

E-mail

Dat schrijft Boeing in een e-mail naar medewerkers, weet persbureau Reuters. Het gaat voornamelijk om personeel in de productie, fabricatie en engineering. De meesten hiervan werken in de fabriek in Renton (Washington), waar de MAX wordt vervaardigd. Een aantal voert hun werk uit in South Carolina.

Overplaatsing

Een aantal werknemers wordt in Everett (Washington) geplaatst om aan de 767 en 777(X) te werken. Enkele medewerkers uit Renton worden overgeplaatst naar opslaglocaties voor de MAX in Washington, Moses Lake en Victorville. Laatstgenoemde wordt een nieuwe opslagfaciliteit voor het toestel.

Ontslag

De vliegtuigbouwer zegt geen medewerkers te ontslaan als gevolg van het stoppen van de productie. De grootste leverancier van Boeing, Spirit AeroSystems, biedt een vrijwillige vertreklevering aan.

Prioriteit

De productielijn is stilgelegd omdat Boeing prioriteit wil geven aan het afleveren van vliegtuigen die nu opgeslagen worden. Wanneer de toestellen afgeleverd kunnen worden, hangt voor een groot deel af van de goedkeuring die de 737 MAX van de luchtvaartautoriteiten moet krijgen. Maar dat kan nog wel even duren, want er zijn nieuwe problemen gevonden bij de toestellen.

Compensatie

Op de valreep van 2019 bereikte Turkish Airlines een compensatiedeal met de vliegtuigbouwer. Deze week werd bekend dat ook Aeromexico en American Airlines een regeling met Boeing hebben getroffen.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button