LiefhebberOverig nieuwsRuimtevaart

SpaceX lanceert 60 satellieten

SpaceX heeft zestig satellieten de ruimte in gestuurd. Het is de derde missie van het Starlink-project.

Internet

Met het project moet de hele wereld in 2024 toegang hebben tot snel internet. Nu zou de helft van de wereldbevolking nog geen toegang hebben tot internet. In mei 2019 werden de eerste satellieten gelanceerd. Het bedrijf verwacht dat er 12.000 satellieten nodig zijn om het project te laten slagen.

Omzet

In 2025 hoopt het SpaceX hier 30 miljard dollar omzet mee te maken, door de verkoop van internetabonnementen. Ook andere bedrijven hebben dergelijke plannen. Zo begon OneWeb vorig jaar met het lanceren van satellieten en Amazon heeft plannen om ongeveer drieduizend satellieten de ruimte in te sturen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close