IncidentenNieuws

Honderden auto’s in brand op luchthaven Stavanger

In de parkeergarage van de luchthaven van Stavanger (Noorwegen) is dinsdagmiddag een grote brand uitgebroken. Al zeker driehonderd auto’s zijn daardoor in vlammen opgegaan.

Brand

De parkeergarage telde vijf verdiepingen. Vanwege het instortingsgevaar moesten de zestig à zeventig brandweerlieden die het vuur bestreden, afstand houden. De vele elektrische auto’s in de garage bemoeilijkten de brandbestrijding. De hele nacht werd er geblust, meldt het Noorse NRK. Woensdagochtend konden vliegtuigen weer vertrekken en landen.

Evacuatie

De brand zou rond 15.35 uur ‘s middags op de begane grond bij de Kiss & Fly zijn begonnen en zich daarna hebben verspreid. Personeel en gasten van het nabij gelegen Scandic Hotel in de buurt werden geëvacueerd. Er zijn geen gewonden gevallen. In de garage is plek voor drieduizend auto’s.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button