IncidentenNieuws

Honderden auto’s in brand op luchthaven Stavanger

In de parkeergarage van de luchthaven van Stavanger (Noorwegen) is dinsdagmiddag een grote brand uitgebroken. Al zeker driehonderd auto’s zijn daardoor in vlammen opgegaan.

Brand

De parkeergarage telde vijf verdiepingen. Vanwege het instortingsgevaar moesten de zestig à zeventig brandweerlieden die het vuur bestreden, afstand houden. De vele elektrische auto’s in de garage bemoeilijkten de brandbestrijding. De hele nacht werd er geblust, meldt het Noorse NRK. Woensdagochtend konden vliegtuigen weer vertrekken en landen.

Evacuatie

De brand zou rond 15.35 uur ‘s middags op de begane grond bij de Kiss & Fly zijn begonnen en zich daarna hebben verspreid. Personeel en gasten van het nabij gelegen Scandic Hotel in de buurt werden geëvacueerd. Er zijn geen gewonden gevallen. In de garage is plek voor drieduizend auto’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/