fbpx
IncidentenNieuws

Honderden auto’s in brand op luchthaven Stavanger

In de parkeergarage van de luchthaven van Stavanger (Noorwegen) is dinsdagmiddag een grote brand uitgebroken. Al zeker driehonderd auto’s zijn daardoor in vlammen opgegaan.

Brand

De parkeergarage telde vijf verdiepingen. Vanwege het instortingsgevaar moesten de zestig à zeventig brandweerlieden die het vuur bestreden, afstand houden. De vele elektrische auto’s in de garage bemoeilijkten de brandbestrijding. De hele nacht werd er geblust, meldt het Noorse NRK. Woensdagochtend konden vliegtuigen weer vertrekken en landen.

Evacuatie

De brand zou rond 15.35 uur ’s middags op de begane grond bij de Kiss & Fly zijn begonnen en zich daarna hebben verspreid. Personeel en gasten van het nabij gelegen Scandic Hotel in de buurt werden geëvacueerd. Er zijn geen gewonden gevallen. In de garage is plek voor drieduizend auto’s.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button