BelgiëNieuwsProfessional

‘Huurcontract Belgische regeringstoestellen gaat toch door’

De Belgische regering laat een huurcontract voor twee Dassault 7X VIP-toestellen toch doorgaan. Dit schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Procedure

In oktober trok de regering het eerder getekende huurcontract met de Belgische maatschappij Abelag in. Reden hiervoor was een gerechtelijke procedure bij de Raad van State. Deze procedure was aangespannen door een concurrent van Abelag, het eveneens Belgische Flying Group. Volgens dit bedrijf, ook kandidaat voor het contract, waren er fouten gemaakt bij de toekenning.

Uitspraak

Inmiddels heeft de Belgische Raad van State uitspraak gedaan. Flying Group vroeg om schorsing van het contract, maar dit werd door de Raad van State afgewezen. De Belgische regering gaat dus nu alsnog in zee met Abelag. Het contract heeft een waarde van 124 miljoen euro en een looptijd van twaalf jaar.

Vervangen

Het gaat om een zogenaamde ‘dry lease’ (dus zonder personeel) van twee Falcon 7X toestellen. Deze zullen de huidige vloot van twee ERJ135’s en twee ERJ145’s moeten gaan vervangen. De eerste Dassault zal in gebruik worden genomen zodra voldoende Belgische luchtmachtpiloten zijn omgeschoold op het type.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close