AirlinesEditors choiceIncidentenNieuws

Oekraïens vliegtuig neergestort bij Teheran; geen overlevenden

Een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines is woensdag kort na vertrek neergestort, waarbij alle 176 inzittenden om het leven zijn gekomen. Het vliegtuig was slecht een paar jaar oud en kreeg twee dagen geleden nog een onderhoudsbeurt.

Crash

Het toestel vertrok woensdagochtend rond 6:10 uur (lokale tijd) vanaf Khomeini International Airport in Teheran. Onder vluchtnummer PS752 zou het terug naar Kiev vliegen. Een paar minuten na de start verdween het van de radar. Volgens de Oekraïense ambassade in Iran zou de crash te wijten zijn aan een motorprobleem, waarna de piloot de controle verloor over het toestel. Er zou geen noodmelding zijn gedaan. De luchtvaartmaatschappij meldt dat er 167 passagiers en negen bemanningsleden aan boord waren.

Zwarte doos

Het toestel ging in vlammen op. Naar aanleiding van de video hierboven ontstonden geruchten over een terroristische aanslag, maar volgens de ambassade is daar geen sprake van. De Iraanse staatstelevisie IRIB meldt dat Iraanse hulpdiensten de zwarte doos van het toestel hebben gevonden.

UR-PSR

Het toestel werd in 2016 nieuw aan de maatschappij geleverd. Voor de crash vloog het toestel drie tot vier keer per dag binnen Europa en het Midden-Oosten. Twee dagen geleden kreeg het vliegtuig nog een geplande onderhoudsbeurt, meldt de maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/