fbpx
IncidentenNieuws

Pegasus 737 schiet van landingsbaan

Een Boeing 737-800 van Pegasus Airlines is van de landingsbaan geschoten op Istanbul Sabiha Gokcen Airport.

Incident

Het toestel (TC-CCK) was onderweg vanaf Sharjah International Airport (VAE) naar Istanbul. Dinsdagochtend omstreeks 9:10 uur ’s ochtends wilden de piloten landen. Het weer was slecht op dat moment en het vliegtuig gleed van de landingsbaan af.

Onderzoek

De enige baan van de luchthaven werd daarna enige tijd gesloten, wat tot annuleringen en vertragingen van andere vluchten leidde. De maatschappij laat weten dat er geen gewonden zijn gevallen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar het incident.

TC-CCK

Het toestel werd in 2008 nieuw geleverd aan Pegasus. In 2016 en 2017 vloog het voor partner Air Manas. In oktober 2018 kwam het vliegtuig weer terug bij Pegasus.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button