Editors choiceFrequente reizigerIncidentenNieuwsVeiligheid

Transavia en KLM vermijden luchtruim Iran en Irak

Veel maatschappijen, waaronder Transavia en KLM, vermijden het luchtruim van Iran en Irak na de aanval van Iran op Amerikaanse doelen in Irak.

Transavia

Een woordvoerder van Transavia laat aan Up in the Sky weten dat er niet meer wordt gevlogen boven de twee landen in verband met de situatie. “Voor de route naar Dubai bijvoorbeeld kiezen wij vanaf vandaag een andere route”, aldus de maatschappij.

KLM en Air France

KLM vliegt tot nader order niet meer over het luchtruim van Iran en Irak. Vluchten naar verschillende Zuidoost-Aziatische bestemmingen en bestemmingen in het Midden-Oosten worden gevlogen via alternatieve routes. “KLM zal de situatie in het gebied blijven monitoren en staat in nauw contact met de autoriteiten”, aldus de maatschappij. Ook Air France vliegt tot nader order niet meer boven het luchtruim van de twee landen, meldt persbureau AFP.

Ban

Eerder vandaag stelde de Federal Aviation Administration een ban in voor het luchtruim boven Irak, Iran, de Perzische Golf en de Golf van Oman, geldig voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

Tags

Michael Stoelinga

Senior editor. Michael studeert journalistiek in Ede en kan dankzij zijn werk als redacteur bij Up in the Sky hetgeen hij leert, meteen in praktijk brengen. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button