AirlinesIncidentenNieuws

Ukraine International Airlines vliegt niet meer naar Teheran

Ukraine International Airlines schort alle vluchten naar Teheran tot nader order op. Dat heeft de maatschappij bekend gemaakt na de crash van woensdagochtend waarbij 176 mensen om het leven kwamen.

Verbod

De State Aviation Administration van Oekraïne heeft een verbod opgelegd aan Oekraïense maatschappijen om nog over Iran te vliegen. Over Irak mag nog wel worden gevlogen. Ukraine International Airlines zegt dat alle gedupeerde passagiers hun ticket mogen omboeken, of hun geld terug kunnen krijgen. Eerder vandaag stelde de Federal Aviation Administration een ban in voor het luchtruim boven Irak, Iran, de Perzische Golf en de Golf van Oman, geldig voor Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, vanwege de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten.

Ondersteuning

De maatschappij betuigt in een verklaring haar oprechte deelneming aan de families van de slachtoffers en zegt al het mogelijke te doen om de familieleden en geliefden van de slachtoffers te ondersteunen.

Onderzoek

Ook zegt UIA nauw samen te werken met de autoriteiten om de oorzaak van het incident te achterhalen. “Tegelijkertijd neemt de luchtvaartmaatschappij contact op met de familieleden van de passagiers om alle mogelijke assistentie te bieden in de huidige situatie”, aldus Ukraine International Airlines.

Crash

Een Boeing 737-800 verdween vanochtend van de radar, nadat het rond 6:10 uur was opgestegen vanaf de internationale luchthaven van Teheran. Alle 176 inzittenden, waaronder 167 passagiers en negen crewleden, kwamen daarbij om het leven. Volgens de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken waren er 82 passagiers Iraans, 63 Canadees, 2 Oekraïense (+ 9 Oekraïense bemanning), 10 Zweeds, 4 Afghaans, 3 Duits en 3 Brits.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/