IncidentenNieuws

Ukraine: kans op menselijke fout is minimaal

Ukraine International Airlines zegt dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de crash te wijten is aan een menselijke fout. “We beschouwen die kans zelfs als onmogelijk.”

Training

“Teheran Airport is alles behalve simpel”, zegt Ihor Sosnovsky, vice president operations bij de maatschappij. “Daarom gebruiken we deze luchthaven ook al enkele jaren voor training om de vaardigheden van piloten in noodgevallen te oefenen. Volgens onze gegevens is het vliegtuig tot 2400 meter gestegen. Gezien de ervaring van de bemanning is de kans op fouten minimaal.”

Inspectie

De maatschappij zegt tevens dat het betreffende toestel één van de beste vliegtuigen uit de vloot was. Het toestel werd in 2016 nieuw aan de maatschappij geleverd. Twee dagen geleden kreeg het nog een onderhoudsbeurt. Naar aanleiding van de crash gaat de maatschappij de gehele vloot inspecteren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close