fbpx
FinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

EU stelt beslissing over Boeing-Embraer deal uit

De antritrust regulators van de Europese Unie hervatten hun onderzoek, stellen de deadline voor de beslissing over de Boeing-Embraer deal uit.

Onderzoek

Het onderzoek was onlangs uitgesteld tot 6 januari. Nu is het weer verder gegaan. De nieuwe deadline ligt op 30 april. Afgelopen maand vroeg de EU meer dan anderhalf miljoen pagina’s aan informatie en data op bij Boeing, die de vliegtuigbouwer inmiddels heeft verstuurd.

Laatste stappen

De goedkeuring van de EU is één van de laatste stappen voor de twee bedrijven. In november 2019 kregen Boeing en Embraer toestemming van China voor de deal. De aandeelhouders stemden in februari van dat jaar al in met de overeenkomst. Naar verluidt keuren de Braziliaanse autoriteiten de deal in januari goed.

Klacht

In december diende de Braziliaanse belangengroep Abradin een klacht in tegen de samenwerking. Aurelio Valporto, het hoofd van Abradin groep, zegt gevraagd te hebben om een onderzoek naar de deal. Twee maanden geleden diende het bedrijf ook al een klacht in bij de Europese Commissie. De groep is van mening dat de overname van de commerciële afdeling van Embraer door Boeing voor sterke concurrentie zorgt in de Braziliaanse lucht- en ruimtevaartindustrie.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button