fbpx
IncidentenNieuws

Fokker 100 QantasLink schiet van landingsbaan af

Een Fokker 100 van QantasLink, een regionale maatschappij van Qantas, is tijdens de landing op Newman Airport van de landingsbaan geschoten.

Voorval

Het toestel staat geregistreerd als VH-NHY en schoot zo’n zestig meter verder dan de landingsbaan. Ten tijde van het voorval was er hevige regen en veel wind. Om het vliegtuig weg te slepen zijn er materialen nodig waarvoor een engineer nodig is, maar alle wegen zijn gesloten en de helikopters mogen niet vliegen. Er is volgens lokale media permissie gevraagd om een licht vliegtuig naar de plek te laten vliegen.

Gesloten

Vlucht QF2650 vertrok om 5:30 uur ‘s ochtends (lokale tijd) vanuit Perth naar Newman, waar het om 7:15 uur ‘s ochtends arriveerde. Andere vluchten naar Newman moesten omkeren vanwege het voorval. De luchthaven wordt de rest van de dag gesloten. Alle inzittenden konden veilig uit het vliegtuig worden gehaald.

Fokker 100

QantasLink vliegt als een van de laatste maatschappijen met een Fokker 100. In Europa vliegt het toestel alleen nog op de chartermarkt. In november ruilde Trade Air, een van de laatste operators van het toestel, het type in voor de A320. De meeste Fokker 100’s bevinden zich in Australië, maar in Iran zijn ze ook nog populair.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button