fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

IAG-maatschappijen vervoeren meer passagiers in 2019

Maatschappijen van International Airlines Group hebben in 2019 4,7 procent meer passagiers vervoerd dan in het jaar daarvoor, wat neerkomt op 118,3 miljoen reizigers. Met name de Latijns-Amerikaanse en Caraïbische markt is gegroeid.

2019

Laatstgenoemde zag een stijging van 18,2 procent van het aantal passagiers naar 6,3 miljoen reizigers. De meeste passagiers zijn nog steeds te zien op binnenlandse vluchten: 28,3 miljoen passagiers. De totale load factor is in 2019 met 1.3 procentpunt gestegen naar 84,6 procent.

December

In de laatste maand van 2019 zagen de maatschappijen een groei van 5,5 procent naar 8,7 miljoen passagiers. Ook hierbij scoorde Latijns-Amerika en de Caraïben het hoogste groeipercentage: 13,4 procent. De load factor steeg in december met 3.5 procentpunt naar 38,9 procent.

British Airways

In december startte British Airways een joint-venture met China Southern Airlines. De twee hadden al een codeshare en breiden dat verder uit. In de nieuwe joint-venture gaan de airlines codeshares uitvoeren op alle vluchten tussen Londen en de Chinese steden Shanghai, Guangzhou, Sanya, Wuhan en Zhengzhou. Passagiers krijgen de mogelijkheid om sneller frequent flyer-punten te sparen en om vluchten te boeken via beide airlines. Ook krijgen ze meer toegang tot lounges op de luchthavens van de carriers.

Pensioen

De topman van IAG gaat in 2020 met pensioen. Vanaf 26 maart bouwt hij zijn activiteiten af en 30 juni is zijn laatste dag bij het moederbedrijf van onder andere British Airways. Hij wordt opgevolgd door Luis Gallego.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button