Frequente reizigerNieuwsProfessionalVliegvelden

‘Icelandair wil één grote luchthaven’

Icelandair wil één grote nieuwe luchthaven, in plaats van de twee huidige luchthavens die Reykjavik nu heeft. Dat meldt de IJslandse reiswebsite Túristi op basis van een rapport.

Binnenlands

Momenteel moeten passagiers die op Keflavik aankomen, overstappen naar de andere luchthaven in de hoofdstad als zij een binnenlandse vlucht nodig hebben. Volgens de maatschappij is het niet denkbaar om binnenlandse vluchten te verplaatsen naar Keflavik, maar zou er een grotere luchthaven moeten worden gebouwd in de plaats Hvassahraun.

Groei

Een nieuwe luchthaven zou volgens de maatschappij in tien jaar gebouwd kunnen worden en zo’n 300 miljard IJslandse kroon kosten, wat neerkomt op zo’n 2,19 miljard euro. Momenteel handelt Keflavik zo’n 19 miljoen passagiers per jaar af.

Studie

Onlangs hebben de gemeente Reykjavik en de IJslandse regering een contract getekend om de weersomstandigheden en vliegcondities van Hvassahraun de komende twee jaar te besturen. Elke partij investeert 100 miljoen IJslandse kroon (ongeveer 729 duizend euro).

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/