fbpx
FinancieelKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalTransavia

KLM vestigt passagiersrecord in 2019

KLM heeft in 2019 een recordaantal van 35,1 miljoen passagiers verwelkomd. Dat is een stijging van 2,7 procent ten opzichte van 2018.

Positie

“We bevinden ons vandaag wederom in een sterkere positie dan een jaar geleden. Ons wereldwijde netwerk hebben we ten behoeve van de klant met 6 nieuwe bestemmingen kunnen uitbreiden naar een totaal van 171 KLM-bestemmingen vanaf Schiphol”, zegt Pieter Elbers, CEO van Schiphol.

Load factor

De groei leidde tot een bezettingsgraad van 89,4 procent over het hele jaar. Het komt hiermee 0,3 procentpunt hoger uit dan in 2018. Groei was met name te zien op bestemmingen in Europa, Noord-, Centraal-, en Zuid-Amerika en Azië.

Transavia en Air France

Ook Transavia zag het passagiersaantal groeien in 2019. Met 4,4 procent steeg dat aantal naar 9,2 miljoen reizigers. De bezettingsgraad bleef gelijk. Air France zag net als KLM ook 2,7 procent meer passagiers. Waar het in 2018 101,4 miljoen reizigers vervoerde, was dat in 2019 104,2 miljoen.

Cargo

Bij KLM Cargo daalde het vervoer over heel 2019 met 3,5 procent. De capaciteit ging langzaam omhoog met 0,2 procent. Hierdoor daalde de load factor met 2,5 procentpunt. De vraag bij KLM Cargo is sterk beïnvloed door factoren als de US-China handelsoorlog, een algemene daling van de wereldwijde handel en afnemende economische groei, aldus KLM.

December

Air France-KLM groep maakte vandaag ook de resultaten van december 2019 bekend. Met name de long-haul activiteiten komen daarin goed uit de cijfers.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button