MilitairNieuwsProfessionalVeiligheid

Nederland weer verantwoordelijk voor beveiliging luchtruim Benelux

Nederland draagt weer de verantwoordelijkheid voor de beveiliging van het Benelux-luchtruim. Daarmee neemt het de taak van de Belgen over.

Afwisseling

Tot aan vandaag had Vliegbasis Kleine-Brogel in België deze taak. Nederland en België wisselen de beveiliging van het luchtruim regelmatig af. Tot en met 19 februari staan er twee F-16’s 24/7 klaar op Vliegbasis Leeuwaarden voor een Quick Reaction Alert (QRA).

QRA

De gevechtsleiding van het Air Operations Control Station in Nieuw-Milligen alarmeert de QRA als een vliegtuig het Nederlandse luchtruim binnenvliegt zonder radiocontact te maken. De F-16’s stijgen dan binnen enkele minuten op om het te onderscheppen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close