fbpx
MilitairNieuwsProfessionalVeiligheid

Nederland weer verantwoordelijk voor beveiliging luchtruim Benelux

Nederland draagt weer de verantwoordelijkheid voor de beveiliging van het Benelux-luchtruim. Daarmee neemt het de taak van de Belgen over.

Afwisseling

Tot aan vandaag had Vliegbasis Kleine-Brogel in België deze taak. Nederland en België wisselen de beveiliging van het luchtruim regelmatig af. Tot en met 19 februari staan er twee F-16’s 24/7 klaar op Vliegbasis Leeuwaarden voor een Quick Reaction Alert (QRA).

QRA

De gevechtsleiding van het Air Operations Control Station in Nieuw-Milligen alarmeert de QRA als een vliegtuig het Nederlandse luchtruim binnenvliegt zonder radiocontact te maken. De F-16’s stijgen dan binnen enkele minuten op om het te onderscheppen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button