LiefhebberNieuwsRuimtevaart

‘Starliner kwam niet bij ruimtestation door softwarefout’

NASA en Boeing zeggen dat een softwarefout ervoor zorgde dat de Starliner in december niet aankwam bij het International Space Station. Dat schrijft persbureau Reuters.

Onderzoek

De twee bedrijven hebben een onderzoek ingesteld naar het incident. De CST-100 Starliner had een succesvolle lancering, maar zou waarschijnlijk door een verkeerde automatische timing niet zijn doel hebben kunnen bereiken.

Terug

Het toestel bereikte daardoor niet de geplande baan, waardoor het zijn weg naar het ISS niet kon vervolgen. Daarop bracht NASA de Starliner in een stabiele baan om het weer veilig terug naar aarde te kunnen begeleiden. De Starliner wordt nu nagekeken en maakt zich klaar voor de tweede testvlucht. Bij de eerste test werd alleen vracht vervoerd. De volgende keer moet het toestel bemand worden door NASA astronaut Suni Williams.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close