fbpx
LiefhebberNieuwsRuimtevaart

‘Starliner kwam niet bij ruimtestation door softwarefout’

NASA en Boeing zeggen dat een softwarefout ervoor zorgde dat de Starliner in december niet aankwam bij het International Space Station. Dat schrijft persbureau Reuters.

Onderzoek

De twee bedrijven hebben een onderzoek ingesteld naar het incident. De CST-100 Starliner had een succesvolle lancering, maar zou waarschijnlijk door een verkeerde automatische timing niet zijn doel hebben kunnen bereiken.

Terug

Het toestel bereikte daardoor niet de geplande baan, waardoor het zijn weg naar het ISS niet kon vervolgen. Daarop bracht NASA de Starliner in een stabiele baan om het weer veilig terug naar aarde te kunnen begeleiden. De Starliner wordt nu nagekeken en maakt zich klaar voor de tweede testvlucht. Bij de eerste test werd alleen vracht vervoerd. De volgende keer moet het toestel bemand worden door NASA astronaut Suni Williams.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button