fbpx
Editors choiceIncidentenNieuws

‘Technisch probleem meest waarschijnlijke oorzaak crash Iran’

Volgens de Iraanse luchtvaartautoriteiten is een technisch mankement de oorzaak van de crash van de Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines. Dat blijkt uit een vroegtijdig onderzoeksrapport, meldt persbureau Reuters.

Rapport

Het rapport citeert getuigen op de grond en getuigen uit een vliegtuig dat op het moment van de crash vlakbij vloog. Daaruit trekken de onderzoekers de vroege conclusies dat een technisch probleem tot de crash leidde. Al snel na de start zou er een probleem zijn opgemerkt en wilden de piloten omkeren naar de luchthaven.

Vier theorieën

Oekraïne onderzoekt vier mogelijke theorieën, waaronder een terroristische aanslag. Dat zei Danylov Oleksiy van de Ukraine Security Council. Er zou een niet-geverifieerde foto op Iraanse social media de ronde doen waarop stukken van een surface-to-air raket te zijn die tussen het puin van het gecrashte toestel liggen.

Inlichtingen

Vijf bronnen (drie Amerikanen, één Europeaan en één Canadees) van Westerse inlichtingendiensten zeggen tegen Reuters dat het aannemelijk is dat er een inderdaad sprake is van een technisch mankement. Er zouden geen aanwijzingen zijn voor een aanslag.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button