fbpx
MilitairNieuwsProfessional

‘Aanschaf F-35’s voor Griekse luchtmacht’

Griekenland is van plan om 24 Lockheed Martin F-35A’s aan te schaffen voor de Griekse luchtmacht. Dit heeft de Griekse defensie-minister gezegd in een televisie-interview afgelopen donderdag.

Luchtoverwicht

Volgens minister Nikos Panagiotopoulos wil Griekenland met de toestellen het overwicht in de lucht heroveren op Turkije. Buurland en eeuwige rivaal Turkije had eerder F-35’s besteld. Deze order werd door Amerika geannuleerd, omdat Turkije ook Russische luchtdoelraketten had besteld.

Moderniseren

Minister Panagiotopoulos liet verder weten dat meer dan 80 Griekse F-16’s zullen verbeterd tot Block 70/72 standaard. Dit is de allermodernste versie van de F-16, ook wel aangeduid als F-16V. Het monderniseringsprogramma zou binnenkort van start moeten gaan en zeven tot acht jaar in beslag moeten nemen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button