fbpx
BoeingIncidentenNieuwsVeiligheid

Amerikanen mogen helpen bij onderzoek vliegramp Iran

De Iraanse overheid heeft de Verenigde Staten officieel om hulp gevraagd bij het onderzoek naar de neergestorte Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines. De hulpvraag is opvallend aangezien Iran eerder had aangekondigd het onderzoek zelfstandig uit te willen voeren.

NTSB

De Amerikaanse transport veiligheidsraad, de NTSB, heeft nog niet gereageerd op het verzoek van Iran. Eventuele hulp kan bemoeilijkt worden door de huidige sancties van de Verenigde Staten tegen Iran en de onrust in de regio zou kunnen leiden tot onveilige situaties voor de onderzoekers. Naast de NTSB, mogen ook Canada, Oekraïne, en CFM een rol spelen in het onderzoek.

Crash

De Boeing 737-800 verdween woensdagochtend van de radar, nadat het rond 6:10 uur was opgestegen vanaf de internationale luchthaven van Teheran. Alle 176 inzittenden, waaronder 167 passagiers en negen crewleden, kwamen daarbij om het leven. Volgens de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken waren er 82 passagiers Iraans, 63 Canadees, 2 Oekraïense (+ 9 Oekraïense bemanning), 10 Zweeds, 4 Afghaans, 3 Duits en 3 Brits.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button