BoeingIncidentenNieuwsVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

Canadese premier: Iran heeft toestel neergehaald

De Canadese premier Justin Trudeau heeft Iran beschuldigd van het neerhalen van de Boeing 737 van Ukraine International Airlines. Het, al dan niet onbewuste, neerhalen van het toestel kan volgens de premier worden bewezen aan de hand van satellietbeelden.

Onderzoek

Eerder kondigde Trudeau al aan een bijdrage te willen leveren aan het onderzoek naar het neergestorte vliegtuig. “Canada is een van de weinige landen met expertise op het gebied van dit soort ongelukken. Daarom zouden we veel kunnen bijdragen”, aldus Trudeau. Inmiddels heeft de Iraanse overheid Canada uitgenodigd om te helpen bij het onderzoek naar de vliegramp. Ook de Amerikaanse NTSB en Boeing zijn door Iran gevraagd om bij te dragen aan het onderzoek.

Canada

Aan boord van het toestel waren; 82 Iraniërs, 63 Canadezen, 2 Oekraïners (+ 9 Oekraïense bemanningsleden), 10 Zweden, 4 Afghanen, 3 Britten en 3 Duitsers. Door de grote hoeveelheid Canadezen aan boord van het toestel wil Canada betrokken worden bij het onderzoek naar de vliegramp.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button