BoeingIncidentenNieuwsVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

Canadese premier: Iran heeft toestel neergehaald

De Canadese premier Justin Trudeau heeft Iran beschuldigd van het neerhalen van de Boeing 737 van Ukraine International Airlines. Het, al dan niet onbewuste, neerhalen van het toestel kan volgens de premier worden bewezen aan de hand van satellietbeelden.

Onderzoek

Eerder kondigde Trudeau al aan een bijdrage te willen leveren aan het onderzoek naar het neergestorte vliegtuig. “Canada is een van de weinige landen met expertise op het gebied van dit soort ongelukken. Daarom zouden we veel kunnen bijdragen”, aldus Trudeau. Inmiddels heeft de Iraanse overheid Canada uitgenodigd om te helpen bij het onderzoek naar de vliegramp. Ook de Amerikaanse NTSB en Boeing zijn door Iran gevraagd om bij te dragen aan het onderzoek.

Canada

Aan boord van het toestel waren; 82 Iraniërs, 63 Canadezen, 2 Oekraïners (+ 9 Oekraïense bemanningsleden), 10 Zweden, 4 Afghanen, 3 Britten en 3 Duitsers. Door de grote hoeveelheid Canadezen aan boord van het toestel wil Canada betrokken worden bij het onderzoek naar de vliegramp.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/