AirlinesIndustrieLong-haul low-costLow-costNieuwsRoutesTrans-Atlantisch

TUI kiest Düsseldorf als nieuwe long haul basis

Reisconcern TUI heeft aangekondigd vanaf november long haul vluchten aan te bieden vanuit Düsseldorf. De Duitse reisgroep liet eerder al weten long haul vluchten uit te gaan voeren vanuit Duitsland, het was echter nog niet bekend welke luchthaven hiervoor zou worden uitgekozen.

Vluchten

Het bedrijf stationeert twee Boeing 787-8 dreamliners in Düsseldorf. De twee toestellen zullen worden ingezet op routes naar de Dominicaanse Republiek en Mexico. Alhoewel TUI vanuit de meeste landen waar zij actief zijn al lange tijd long haul vluchten aanbiedt, bleef Duitsland achter. Op de thuismarkt zette TUI enkel Boeing 737’s in.

Nederland

Voor de Nederlandse reizigers zijn de vluchten vanaf Düsseldorf ook interessant. Aangezien de luchthaven slechts 60 kilometer van de grens ligt, is deze voor veel Nederlanders de dichtstbijzijnde grote luchthaven.

787

De inzet van de Boeing 787-8 is voor Duitsland een primeur. TUI zal de eerste Duitse maatschappij zijn die met het type vliegt. TUI is een van de weinige Duitse maatschappijen die met Boeings in plaats van Airbussen vliegt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/