fbpx
737 MAXBoeingNieuwsVliegtuigen

737 MAX leverancier schrapt 2800 banen

Spirit Aerosystems, de leverancier van rompen voor de 737 MAX heeft aangekondigd 2800 banen te schrappen. Door het stilliggen van de 737 MAX productie is het bedrijf genoodzaakt werknemers te ontslaan.

Productie

De beslissing om werknemers werd volgens het bedrijf genomen vanwege de onzekerheid over wanneer de productie van de 737 MAX hervat kan worden. De productie van de romp en enkele andere 737 MAX onderdelen was goed voor ongeveer de helft van de totale omzet van Spirit Aerosystems. De werknemers krijgen nog 60 dagen uitbetaald.

Overplaatsing

Boeing zelf is niet van plan om werknemers te ontslaan, deze worden tijdelijk overgeplaatst. Een aantal werknemers wordt in Everett (Washington) geplaatst om aan de 767 en 777(X) te werken. Enkele medewerkers uit Renton worden overgeplaatst naar opslaglocaties voor de MAX in Washington, Moses Lake en Victorville. Laatstgenoemde wordt een nieuwe opslagfaciliteit voor het toestel.

Prioriteit

De productielijn is stilgelegd omdat Boeing prioriteit wil geven aan het afleveren van vliegtuigen die nu opgeslagen worden. Wanneer de toestellen afgeleverd kunnen worden, hangt voor een groot deel af van de goedkeuring die de 737 MAX van de luchtvaartautoriteiten moet krijgen. Maar dat kan nog wel even duren, want er zijn nieuwe problemen gevonden bij de toestellen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button