AirlinesNieuwsRoutes

‘Juneyao Airlines wil dochters opzetten in Europa’

De Chinese maatschappij Juneyao Airlines heeft bekendgemaakt dochterondernemingen op te willen zetten in vijf landen. Vrijdag heeft de raad van bestuur van de maatschappij het voorstel goedgekeurd, zo meldt persbureau Reuters.

Landen

De maatschappij zou actief willen worden in Ierland, IJsland, Engeland, Griekenland en Maleisië. De gekozen landen zijn verrassend, aangezien Juneyao Airlines op het moment naar geen van de genoemde landen vliegt. In maart vliegt de maatschappij voor het eerst naar Dublin, Manchester en Reykjavik, later in 2020 zal Athene volgen. Voor vluchten naar Maleisië zijn nog geen plannen.

Helsinki

Opvallend aan de nieuwe routes is dat deze uitgevoerd zouden worden via Helsinki. De vermoedelijke reden voor de stop in de Finse hoofdstad is Finnair. De Finse nationale maatschappij is net als Juneyao Airlines onderdeel van Star Alliance en werkt hecht met de Chinezen samen.

Lange Afstanden

Juneyao is een nieuwe speler wat langeafstandsvluchten betreft. In juni 2019 voerde de maatschappij haar eerste langeafstandsvlucht uit: van thuisbasis Shanghai naar Helsinki. Op alle langeafstandsvluchten zal Juneyao Airlines Boeing 787-9’s inzetten. De maatschappij heeft nog vier dreamliners in bestelling staan. Vermoedelijk zijn die toestellen bestemd voor de uitbreiding richting Europa.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close