AirlinesNieuwsRoutesVeiligheid

Lufthansa groep vermijdt Teheran

Nadat eerder deze week verschillende maatschappijen, waaronder Transavia en KLM, besloten niet langer over het Iraanse luchtruim te vliegen, hebben Lufthansa en Austrian besloten om hun vluchten naar Teheran te staken.

Maatschappijen

De meeste westerse maatschappijen zijn enige tijd geleden al gestopt met vluchten naar Iran, aangezien dit niet rendabel bleek. Ook voor de KLM was de route niet rendabel genoeg om te behouden. Lufthansa en Austrian waren de enige twee westerse maatschappijen die de Iraanse hoofdstad nog aandeden.

Schrappen

Het stoppen met de routes naar Teheran is een voorzorgsmaatregel in verband met de onrustige situatie in Iran. De bestemming is niet definitief geschrapt, maar wordt in ieder geval tot 20 januari niet aangedaan.

Vlucht

Het annuleren van de vluchten naar Iran had voor een Lufthansa vlucht van Frankfurt naar Teheran een opmerkelijk gevolg. Toen de Airbus A330-300 boven Roemenië vloog werd een rechtsomkeert gemaakt naar Frankfurt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close