fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en BestemmingenVeiligheid

Lufthansa groep vermijdt Teheran

Nadat eerder deze week verschillende maatschappijen, waaronder Transavia en KLM, besloten niet langer over het Iraanse luchtruim te vliegen, hebben Lufthansa en Austrian besloten om hun vluchten naar Teheran te staken.

Maatschappijen

De meeste westerse maatschappijen zijn enige tijd geleden al gestopt met vluchten naar Iran, aangezien dit niet rendabel bleek. Ook voor de KLM was de route niet rendabel genoeg om te behouden. Lufthansa en Austrian waren de enige twee westerse maatschappijen die de Iraanse hoofdstad nog aandeden.

Schrappen

Het stoppen met de routes naar Teheran is een voorzorgsmaatregel in verband met de onrustige situatie in Iran. De bestemming is niet definitief geschrapt, maar wordt in ieder geval tot 20 januari niet aangedaan.

Vlucht

Het annuleren van de vluchten naar Iran had voor een Lufthansa vlucht van Frankfurt naar Teheran een opmerkelijk gevolg. Toen de Airbus A330-300 boven Roemeniƫ vloog werd een rechtsomkeert gemaakt naar Frankfurt.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button