fbpx
NieuwsRoutes en Bestemmingen

‘VS beperkt ook hoeveelheid chartervluchten naar Cuba’

De Amerikaanse overheid heeft een nieuwe beperking opgelegd voor vluchten tussen de Verenigde Staten en Cuba. Waar in december werd besloten dat Amerikaanse maatschappijen enkel op Havana mochten vliegen, wordt nu ook de hoeveelheid chartervluchten ingeperkt, zo meldt persbureau Reuters.

Doel

Door de hoeveelheid vluchten naar Cuba te beperken probeert de Amerikaanse overheid de geldstroom naar Cuba in te perken. De Amerikaanse regering wil zo de druk opvoeren op het Cubaanse bewind vanwege de verdrukking van de oppositiepartij en het steunen van president Maduro van Venezuela.

Hoeveelheid

Het is vooralsnog onbekend hoeveel vluchten uitgevoerd mogen worden, de overheid geeft aan een ‘gepaste hoeveelheid’ vast te zullen stellen. Maatschappijen krijgen 60 dagen om zich voor te bereiden op de ingang van de nieuwe norm.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button