fbpx
Historische LuchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVideo

KLM Lockheed Constellation op Schiphol | video

Begin deze eeuw kreeg Schiphol een bezoek van een oude bekende: een Lockheed Constellation van de KLM. De onderstaande video toont de start (0:55), het opstijgen (3:05) en het landen (4:32) van het klassieke toestel op het moderne Schiphol.

Lelystad

Tegenwoordig bevindt deze ‘Connie’ zich in luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad. In 2002 kwam het toestel vanuit Amerika naar Nederland. Oorspronkelijk was het doel om de Constellation vliegwaardig te houden. Door problemen met de motoren, in combinatie met financiele problemen heeft het toestel sinds 2004 niet meer gevlogen. De Constellation maakt nu deel uit van de ‘binnencollectie’ van het Aviodrome.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button