fbpx
Editors choiceFinancieelNieuwsProfessional

‘Flybe naarstig op zoek naar redding’

Het noodlijdende Flybe is naarstig op zoek naar een reddingsdeal. Dit weekend zou de maatschappij gesprekken hebben gevoerd met de Britse regering om financiële steun te krijgen. Dat meldt Sky News op basis van bronnen rondom de maatschappij.

Redding

De maatschappij zou op zondagavond hebben gesproken met de regering om noodgeld los te peuteren. Als er geen reddingsdeal komt, dan staan er zo’n tweeduizend banen op de tocht. Flybe is één van de grootste regionale Europese maatschappijen en vliegt met 75 vliegtuigen naar meer dan 80 luchthavens.

Overname

Opmerkelijk is dit nieuws in het licht van de overname van Flybe door Virgin Atlantic (30 procent), Stobart Air (30 procent) en Cyrus Capital (40 procent) in 2019. Vanaf 2020 gaat de maatschappij door het leven als Virgin Connect. De maatschappij wil met deze nieuwe naam regionale vluchten blijven aanbieden. De grootste verandering zou de kleur worden, die van paars naar rood gaat.

Financiering

Het consortium had honderd miljoen pond toegezegd in het plan voor de merkwijziging. Volgens insiders zouden Virgin Connect’s financieringsvereisten zwaarder zijn geworden, waardoor het bedrijf mogelijk op instorten staat, meldt Skynews.

Geruchten

Flybe, Stobart Air en Virgin Atlantic zeggen tegen Up in the Sky niet in te willen gaan op geruchten en speculatie. “Flybe blijft goede service en connectiviteit leveren aan klanten, terwijl we ervoor zorgen dat onze klanten kunnen blijven reizen zoals gepland.”

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button