Editors choiceFinancieelNieuwsProfessional

‘Flybe naarstig op zoek naar redding’

Het noodlijdende Flybe is naarstig op zoek naar een reddingsdeal. Dit weekend zou de maatschappij gesprekken hebben gevoerd met de Britse regering om financiële steun te krijgen. Dat meldt Sky News op basis van bronnen rondom de maatschappij.

Redding

De maatschappij zou op zondagavond hebben gesproken met de regering om noodgeld los te peuteren. Als er geen reddingsdeal komt, dan staan er zo’n tweeduizend banen op de tocht. Flybe is één van de grootste regionale Europese maatschappijen en vliegt met 75 vliegtuigen naar meer dan 80 luchthavens.

Overname

Opmerkelijk is dit nieuws in het licht van de overname van Flybe door Virgin Atlantic (30 procent), Stobart Air (30 procent) en Cyrus Capital (40 procent) in 2019. Vanaf 2020 gaat de maatschappij door het leven als Virgin Connect. De maatschappij wil met deze nieuwe naam regionale vluchten blijven aanbieden. De grootste verandering zou de kleur worden, die van paars naar rood gaat.

Financiering

Het consortium had honderd miljoen pond toegezegd in het plan voor de merkwijziging. Volgens insiders zouden Virgin Connect’s financieringsvereisten zwaarder zijn geworden, waardoor het bedrijf mogelijk op instorten staat, meldt Skynews.

Geruchten

Flybe, Stobart Air en Virgin Atlantic zeggen tegen Up in the Sky niet in te willen gaan op geruchten en speculatie. “Flybe blijft goede service en connectiviteit leveren aan klanten, terwijl we ervoor zorgen dat onze klanten kunnen blijven reizen zoals gepland.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close