AirlinesIndustrieNieuws

Lufthansa en vakbond terug aan onderhandelingstafel

Lufthansa en vakbond Ufo nemen deze week opnieuw plaats aan de onderhandelingstafel. Op 18 en 22 december waren er ook al gesprekken gevoerd, maar die mislukten en resulteerden in een staking bij Germanwings.

Onderhandelingen

Op 16 januari zullen de gesprekken tussen Lufthansa en Ufo worden geleid door Matthias Platzeck en Frank-Jürgen Weise. De twee partijen liggen al langere tijd overhoop over een nieuwe cao voor het cabinepersoneel.

Bemiddeling

Na de stakingen is bemiddeling over niet-tarifaire kwesties voorgesteld. Lufthansa nam stellig de positie in om zaken buiten de tariefkwesties te regelen in een gerechtelijke procedure. Om de problemen op te lossen, stemt Lufthansa toch in met het bemiddelingsvoorstel, aldus het bedrijf.

Stap

“We zetten nu een grote stap in de richting van Ufo en zijn klaar om te bemiddelen te ontvangen bij niet-tarifaire kwesties. Zulke bemiddeling moet dan echter de start van grote arbitrage mogelijk maken, zodat we eindelijk kunnen praten over de behoeften van onze 22.000 cabinepersoneelsleden”, zegt Michael Niggemann, chef human resources bij Lufthansa Group.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button