fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Meer passagiers voor Lufthansa Group in 2019

Maatschappijen van de Lufthansa Group hebben in 2019 145 miljoen passagiers vervoerd. Dat is een toename van 2,3 procent ten opzichte van 2018.

Hubs

De bezettingsgraad kwam uit op 82,5 procent voor een totaal van 1,2 miljoen vluchten. Dat is een toename van 1.0 procentpunt. De grootste toename van het aantal passagiers is te zien in Zürich (5,7 procent), gevolgd door Wenen (5,1 procent) en München (2,5 procent). De hub op Frankfurt Airport groeide met 0,4 procent.

Groei

De grootste groei was te zien bij Swiss. Deze maatschappij zag 21,6 miljoen reizigers, wat neerkomt op 5,7 procent. Austrian Airlines nam een groei van 5,1 procent waar, naar 14,7 miljoen passagiers. Lufthansa groeide met twee procent naar 71 miljoen passagiers. Het aantal klanten dat voor Eurowings koos, nam met 0,2 procent af naar 38 miljoen reizigers.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button