fbpx
BoeingFinancieelNieuwsProfessional

Nieuwe Boeing-CEO aan de slag; dit wordt zijn salaris

David Calhoun, de nieuwe CEO van Boeing, is vandaag gestart met zijn functie. Hij volgt Dennis Muilenburg op, die het veld moest ruimen vanwege de 737 MAX-problemen.

Opvolger

Calhoun gaat daarmee 1,4 miljoen dollar per jaar verdienen. Als hij belangrijke doelstellingen haalt, zoals het oplossen van de MAX-kwestie, dan worden daar nog bonussen aan toegevoegd die kunnen oplopen tot 26,5 miljoen euro.

Ontslagvergoeding

Dennis Muilenburg vertrekt met een ontslagvergoeding van 62 miljoen dollar, in de vorm van compensatie en pensioenvoordelen. Ook heeft hij nog aandelen in het bedrijf, die ongeveer 18,5 miljoen dollar waard zijn. Muilenburg werkte sinds 2009 voor Boeing.

Trainingen

In het weekend kwam naar buiten dat medewerkers van Boeing met man en macht probeerden te voorkomen dat Lion Air haar piloten meer training gaf voor de MAX dan voorgeschreven door de bouwer. Er was Boeing veel aan gelegen dat piloten zo over konden stappen van de 737NG naar de Max. Hoe minder omscholing nodig zou zijn, hoe interessanter het toestel voor maatschappijen is. Het scheelt maatschappijen namelijk veel geld als piloten geen simulatortrainingen hoefden te krijgen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button