BoeingFinancieelNieuwsProfessional

Nieuwe Boeing-CEO aan de slag; dit wordt zijn salaris

David Calhoun, de nieuwe CEO van Boeing, is vandaag gestart met zijn functie. Hij volgt Dennis Muilenburg op, die het veld moest ruimen vanwege de 737 MAX-problemen.

Opvolger

Calhoun gaat daarmee 1,4 miljoen dollar per jaar verdienen. Als hij belangrijke doelstellingen haalt, zoals het oplossen van de MAX-kwestie, dan worden daar nog bonussen aan toegevoegd die kunnen oplopen tot 26,5 miljoen euro.

Ontslagvergoeding

Dennis Muilenburg vertrekt met een ontslagvergoeding van 62 miljoen dollar, in de vorm van compensatie en pensioenvoordelen. Ook heeft hij nog aandelen in het bedrijf, die ongeveer 18,5 miljoen dollar waard zijn. Muilenburg werkte sinds 2009 voor Boeing.

Trainingen

In het weekend kwam naar buiten dat medewerkers van Boeing met man en macht probeerden te voorkomen dat Lion Air haar piloten meer training gaf voor de MAX dan voorgeschreven door de bouwer. Er was Boeing veel aan gelegen dat piloten zo over konden stappen van de 737NG naar de Max. Hoe minder omscholing nodig zou zijn, hoe interessanter het toestel voor maatschappijen is. Het scheelt maatschappijen namelijk veel geld als piloten geen simulatortrainingen hoefden te krijgen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/