fbpx
FinancieelNieuwsVliegvelden

Ook 2019 sluit Heathrow weer positief af

Luchthaven Londen Heathrow heeft voor het negende jaar op rij meer passagiers gezien ten opzichte van het voorgaande jaar. 80,9 miljoen reizigers kozen voor het vliegveld, wat een toename is van één procent.

Groei en daling

De grootste toename was op de Afrikaanse markt. 3,5 miljoen passagiers kozen voor een Afrikaanse bestemming, wat neerkomt op een toename van 5,3 procent. Gevolgd door Noord-Amerika. Met 18,8 miljoen reizigers was dat goed voor een toename van 4,1 procent. Een daling van het aantal passagiers was te zien op routes naar Europa (EU -0,5 en niet-EU -0,5) en Azië en de Pacifische regio (-1,1).

Uitbreidingsplannen

Afgelopen week werd bekend dat Heathrow in de lente een acht weken durende publieke consultatie start, waarmee de luchthaven het uitbreidingsplan wil afronden. De stap komt nadat de Civil Aviation Authority (CAA) het eerdere voorstel van Heathrow om 2,8 miljard pond te spenderen, afwees. Als het plan dat in het najaar wordt ingediend, wordt goedgekeurd, dan kan de derde landingsbaan tussen 2028 en 2029 worden geopend.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button