FinancieelNieuwsVliegvelden

Ook 2019 sluit Heathrow weer positief af

Luchthaven Londen Heathrow heeft voor het negende jaar op rij meer passagiers gezien ten opzichte van het voorgaande jaar. 80,9 miljoen reizigers kozen voor het vliegveld, wat een toename is van één procent.

Groei en daling

De grootste toename was op de Afrikaanse markt. 3,5 miljoen passagiers kozen voor een Afrikaanse bestemming, wat neerkomt op een toename van 5,3 procent. Gevolgd door Noord-Amerika. Met 18,8 miljoen reizigers was dat goed voor een toename van 4,1 procent. Een daling van het aantal passagiers was te zien op routes naar Europa (EU -0,5 en niet-EU -0,5) en Azië en de Pacifische regio (-1,1).

Uitbreidingsplannen

Afgelopen week werd bekend dat Heathrow in de lente een acht weken durende publieke consultatie start, waarmee de luchthaven het uitbreidingsplan wil afronden. De stap komt nadat de Civil Aviation Authority (CAA) het eerdere voorstel van Heathrow om 2,8 miljard pond te spenderen, afwees. Als het plan dat in het najaar wordt ingediend, wordt goedgekeurd, dan kan de derde landingsbaan tussen 2028 en 2029 worden geopend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close