fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheid

Zwarte doos gecrasht vliegtuig Iran naar Oekraïne

De zwarte doos van het gecrashte vliegtuig van Ukraine International Airlines in Iran gaat naar Oekraïne, waar de gegevens zullen worden geanalyseerd. Het onderzoek zal worden overzien door Franse onderzoekers van het Bureau d’Enquêtes et d’Analyses (BEA).

Neergeschoten

Direct na de crash zei Iran dat het om een technisch mankement zou gaan, maar later gaf het land toe dat het toestel per ongeluk uit de lucht is geschoten. Ook wilde Iran Boeing weren bij het onderzoek, maar later vroeg de Iraanse overheid de Verenigde Staten toch om hulp.

Crash

De 737-800 van Ukraine International Airlines stortte vorige week woensdag vlak na vertrek uit Teheran neer. Onder vluchtnummer PS752 zou het terug hebben moeten vliegen naar Kiev. Alle 176 inzittenden, waaronder 167 passagiers en negen crewleden, kwamen daarbij om het leven. Volgens de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken waren er 82 passagiers Iraans, 63 Canadees, 2 Oekraïense (+ 9 Oekraïense bemanning), 10 Zweeds, 4 Afghaans, 3 Duits en 3 Brits.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button