FinancieelNieuwsProfessional

Delta Air Lines heeft een goed jaar achter de rug

Delta Air Lines heeft 2019 positief afgesloten. De winst voor belasting was 6,2 miljard dollar en de winst per aandeel is met dertig procent omhoog gegaan naar 7,30 dollar per aandeel.

Resultaat

De omzet in 2019 was 47 miljard dollar, wat een stijging is van 7,5 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. De operating cash flow is 8,4 miljard dollar en er is een free cash flow van 4,2 miljard dollar. Drie miljard dollar is uitgekeerd aan aandeelhouders door middel van dividend en verkoop.

Uitstekend

“2019 was een uitstekend jaar op alle fronten, het beste in de geschiedenis van Delta, zowel operationeel, als financieel, als voor onze klanten. Onze mensen en hun toewijding om de beste reiservaringen aan onze 200 miljoen klanten te bieden, vormen de basis van ons succes”, vertelt Ed Bastian, CEO van Delta. “Ik ben verheugd om hun uitstekende prestaties te erkennen met een winstdeling voor 2019.”

Eerste kwartaal

Voor het eerste kwartaal van 2020 verwacht de maatschappij een omzetgroei van vijf tot zeven procent. “De vraag naar reizen is groot en onze merkprestaties groeien, waardoor Delta dit jaar opnieuw sterke resultaten zal kunnen leveren”, aldus Bastian.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close