fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheid

Iran verricht arrestaties omtrent PS752

Iran heeft een aantal verdachten opgepakt omtrent de ramp met vlucht PS752. Ook wordt er een speciale rechtbank ingesteld die onderzoek gaat doen. Het is niet bekend om hoeveel verdachten het gaat en wat hun rol is geweest. Het is ook nog niet zeker of het proces achter gesloten deuren zal plaatsvinden of niet.

Fout

Op Iraanse staatstelevisie zegt president Rohani dat de verantwoordelijkheid niet bij één persoon kan liggen. Ook noemt hij het neerhalen van het toestel een onvergeeflijke fout en zegt hij dat het toegeven van de fout een goede eerste stap is. De Iraanse regering neemt verantwoordelijkheid voor de dood van de inzittenden, aldus de president..

Zwarte doos

Eerder deze week werd bekend dat de zwarte doos van het gecrashte vliegtuig in Oekraïne geanalyseerd zal worden. Het proces wordt overzien door Franse onderzoekers. Direct na de crash zei Iran dat het om een technisch mankement zou gaan, maar later gaf het land toe dat het toestel per ongeluk uit de lucht is geschoten. Ook wilde Iran Boeing weren bij het onderzoek, maar later vroeg de Iraanse overheid de Verenigde Staten toch om hulp.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button