IncidentenNieuwsVeiligheid

Iran verricht arrestaties omtrent PS752

Iran heeft een aantal verdachten opgepakt omtrent de ramp met vlucht PS752. Ook wordt er een speciale rechtbank ingesteld die onderzoek gaat doen. Het is niet bekend om hoeveel verdachten het gaat en wat hun rol is geweest. Het is ook nog niet zeker of het proces achter gesloten deuren zal plaatsvinden of niet.

Fout

Op Iraanse staatstelevisie zegt president Rohani dat de verantwoordelijkheid niet bij één persoon kan liggen. Ook noemt hij het neerhalen van het toestel een onvergeeflijke fout en zegt hij dat het toegeven van de fout een goede eerste stap is. De Iraanse regering neemt verantwoordelijkheid voor de dood van de inzittenden, aldus de president..

Zwarte doos

Eerder deze week werd bekend dat de zwarte doos van het gecrashte vliegtuig in Oekraïne geanalyseerd zal worden. Het proces wordt overzien door Franse onderzoekers. Direct na de crash zei Iran dat het om een technisch mankement zou gaan, maar later gaf het land toe dat het toestel per ongeluk uit de lucht is geschoten. Ook wilde Iran Boeing weren bij het onderzoek, maar later vroeg de Iraanse overheid de Verenigde Staten toch om hulp.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close