fbpx
737 MAXBoeingFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Kosten 737 MAX compensatie geschat op 8 miljard dollar’

De kosten van de compensatie voor de 737 MAX zijn door luchtvaarteconoom Chris Tarry geschat op acht miljard dollar. Dat blijkt uit een onderzoek van de econoom, meldt de Britse krant The Times.

Rekening

De rekening zou nog iedere maand oplopen met één miljard dollar. Er worden 371 MAX-toestellen aan de grond gehouden en er zijn 394 niet-geleverde toestellen. Afgelopen jaar reserveerde Boeing 4,9 miljard dollar voor compensatie. Toen werd nog verwacht dat de vliegtuigen eind 2019 of begin 2020 weer zouden vliegen.

Compensatie

Op de valreep van 2019 bereikte Turkish Airlines een compensatiedeal met de vliegtuigbouwer. Vorige week werd bekend dat ook Aeromexico en American Airlines een regeling met Boeing hebben getroffen.

Nieuwe problemen

Eerder deze maand werden er ook nog eens nieuwe problemen gevonden bij de 737 MAX. Twee bundels kabels die erg dicht bij elkaar liggen zouden kortsluiting kunnen veroorzaken. Hierdoor lijkt het ambitieuze streven van Boeing om de 737 MAX in de lente weer vliegklaar te hebben nog ver weg.

Up breidt haar webshop verder uit!

Naast nieuws- en achtergrondartikelen heeft Up ook een leuk aanbod van allerlei luchtvaartgerelateerde producten. Bekijk alles in de webshop.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button