fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsProfessional

Lufthansa stuurt A320neo’s naar München

Negen A320neo’s van Lufthansa worden op München Airport geïnstalleerd. Rond de jaarwisseling zijn er al vier geplaatst op de luchthaven.

Stationering

Eind januari moet er nog een toestel op de luchthaven worden geplaatst en dan nog één in februari. Eind 2020 moeten er negen A320neo’s van Lufthansa op München staan.

Aanvulling

Lufthansa Group heeft 149 A320neo’s besteld. Die moeten in 2025 geleverd zijn. “De toestellen zijn een perfecte aanvulling op onze A350-vloot. We investeren miljarden euro’s in de nieuwste vliegtuigen die garant staan voor duurzame luchtvaart”, aldus Wilken Bormann, CEO Lufthansa hub in München.

A320neo

De A320neo verbruikt ongeveer twintig procent minder brandstof ten opzichte van vergelijkbare toestellen. De vleugels zijn uitgerust met sharklets. Ook bevatten de toestellen vortex generators, waardoor het geluid verminderd wordt. Het geluidsgehalte van een A320neo is ongeveer de helft van wat een A320 produceert aan geluid.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button