Frequente reizigerIndustrieNieuwsProfessional

Vietnamees conglomeraat trekt nu al stekker uit bijna opgerichte airline

Het Vietnamese conglomeraat Vingroup JSC heeft de plannen voor een nog op te richten luchtvaartmaatschappij geannuleerd. In plaats daarvan wil het bedrijf zich richten op technologieontwikkeling en industriële productie.

Vinpearl Air

Enkele maanden geleden deed Vingroup een aanvraag voor een vliegvergunning onder de naam Vinpearl Air. Daarvoor zou het bedrijf zo’n 200 miljoen dollar hebben willen uittrekken. Er waren plannen om in juli 2020 te starten en tegen 2025 36 toestellen te hebben, waaronder A350’s en B787’s.

Tempo

Vingroup is van mening dat de Vietnamese luchtvaartindustrie zich in een rap tempo ontwikkelt, en dat een extra maatschappij alleen maar overvloed zal zijn. Wel blijft de groep piloten opleiden met de VinAviation Academy.

Bamboo Airways

Afgelopen jaar startte er een nieuwe Vietnamese airline: Bamboo Airways (FLC Group). De maatschappij werd in 2017 al opgericht, maar moest lang wachten op een vlieglicentie, waardoor de lancering tot vier keer toe werd uitgesteld.

Viettravel

Eind 2020 moet de startup Viettravel de eerste vlucht uitvoeren. De maatschappij wil van start gaan met drie tot vier vliegtuigen en richt zich voornamelijk op internationale routes. Vietnam is een van de landen met de grootste toename in vraag naar vliegreizen. Dit is niet alleen te danken aan het toenemende toerisme, maar ook aan de toenemende welvaart in Vietnam.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button