fbpx
737 MAXFinancieelNieuwsProfessional

‘Boeing in gesprek met banken over lening door problemen’

Boeing is in gesprek met een aantal banken over een mogelijke lening vanwege de problemen met de 737 MAX. Dat zeggen bronnen rondom de gesprekken tegen persbureau Bloomberg.

Gesprekken

De bank Citigroup Inc. zou de discussies tussen de vliegtuigbouwer en de banken leiden. Door de vele kosten die Boeing moet maken als gevolg van de problemen met de MAX-toestellen, staat de kredietwaardigheid onder druk. Daardoor zou de toegang tot de kapitaalmarkten voor Boeing duurder kunnen worden. Citigroup en Boeing willen niet reageren op het nieuws.

Aan de grond

De toestellen worden sinds maart 2019 aan de grond gehouden. Daardoor zijn onder andere de leveringen in dat jaar drastisch lager. Ook werd woensdag bekend dat Malaysia Airlines de levering van 25 MAX-toestellen opschort.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button