fbpx
LiefhebberMilitairNieuwsProfessional

Boeing wil Chinook verkopen aan Duitsland

Boeing heeft de H-47 Chinook in een aanbesteding aangeboden aan het Duitse leger. Duitsland startte de tender vorig jaar voor een Schwerer Transporthubschrauber (STH).

Keus

Rond 2021 maakt het land een keuze voor de aanschaf van 44 tot 60 toestellen, inclusief onderhoud en training. “We zijn blij om het toestel aan te kunnen bieden en we kijken er naar uit om samen te werken met de Duitse Bundeswehr. De H-47 Chinook is een one of a kind die missies kan vliegen die andere helikopters niet kunnen”, aldus Michael Hostetter, vice president bij Boeing Defense, Space & Security.

Landen

Wereldwijd worden er momenteel 950 Chinooks gebruikt in twintig landen, waaronder in acht NAVO-landen: Nederland, Italië, Griekenland, Spanje, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. “We zijn bereid om ook het onderhoud en de trainingen te verzorgen, alsmede het produceren van verschillende onderdelen in Duitsland”, aldus Michael Haidiner, president bij de Duitse tak van Boeing.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button