fbpx
Editors choiceFinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessional

Britse regering redt Flybe

De Britse regering heeft een deal gesloten met het noodlijdende Flybe, wat de maatschappij moet redden van de ondergang. De precieze inhoud van de deal is niet bekend gemaakt.

Steun

Mogelijk gaat het om een financiële injectie of het schrappen van de air passenger duty (APD), melden Britse media. De APD is een belasting die de maatschappij per passagier per vlucht betaald, voor vluchten die vanuit het Verenigd Koninkrijk vertrekken (op de Scottish Highlands en Islands regio na). Voor een short-haul vlucht komt dat neer op 13 pond voor economy class en 78 pond voor first class.

Positief

Flybe zegt in een verklaring blij te zijn met de steun van de regering en de positieve uitkomst voor personeel en reizigers. De maatschappij behoudt naar eigen zeggen de volledige steun van aandeelhouders. “Dit is een positieve uitkomst voor het Verenigd Koninkrijk en stelt ons te focussen op het plannen van de toekomst”, aldus Mark Anderson, CEO van Flybe.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button