AirbusBoeingIndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Leveringen Boeing 2019 zwaar aangetast door problemen met 737 MAX

Boeing heeft 380 vliegtuigen afgeleverd in 2019. Daarmee blijft het ver achter op Airbus, welke 863 toestellen bezorgde in hetzelfde jaar.

Boeing versus Airbus

Dat is een daling van 37,9 procent. In 2018 leverde Boeing nog 806 vliegtuigen af, wat toen een nieuw jaarrecord was. In 2017 leverde de bouwer 763 toestellen. Airbus zag daarentegen een stijging van acht procent naar 863 leveringen.

Leveringen Boeing

Van de 380 geleverde toestellen werden er 158 Dreamliner’s bezorgd, 127 B737’s, 45 triple seven’s, 43 B767’s en zeven B747’s. Eén van de grote tegenslagen voor de bouwer is het 737 MAX-hoofdstuk. Toen de lancering weer nabij leek, werden er nieuwe problemen ontdekt waardoor het ambitieuze streven van Boeing om de 737 MAX in de lente vliegklaar te hebben, teniet werd gedaan.

Leveringen Airbus

Airbus leverde veruit het meeste van de A320-familie: 642. Gevolgd door 112 A350’s XWB, 53 A330-familieleden en 48 A220’s. De A380 sluit de rij met acht leveringen. Dat is tevens het enige toestel van Airbus dat in 2019 minder is geleverd dan in 2018.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/