fbpx
IncidentenNieuwsOpmerkelijk

Vliegtuig Delta Air Lines dumpt per ongeluk brandstof boven basisschool

In Los Angeles zijn zestig mensen gewond geraakt nadat een Boeing 777-200 van Delta Air Lines per ongeluk brandstof dumpte boven een basisschool.

Brandstof

Het toestel was net vertrokken vanaf de luchthaven (LAX), toen het vanwege een motorprobleem moest terugkeren naar de landingsbaan. Om het juiste landingsgewicht te bereiken, moest er brandstof worden gedumpt. Per abuis kwam die brandstof terecht op een basisschool, waarbij volgens de lokale brandweer 56 personen gewond zijn geraakt, waarvan twintig kinderen.

Behandeling

De getroffen personen konden met water en zeep behandeld worden. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis te worden gebracht. In een verklaring zegt Delta het voorval te onderzoeken en roept de maatschappij getroffen personen op om contact op te nemen met de maatschappij.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button