fbpx
IncidentenNieuwsOpmerkelijk

Vliegtuig Delta Air Lines dumpt per ongeluk brandstof boven basisschool

In Los Angeles zijn zestig mensen gewond geraakt nadat een Boeing 777-200 van Delta Air Lines per ongeluk brandstof dumpte boven een basisschool.

Brandstof

Het toestel was net vertrokken vanaf de luchthaven (LAX), toen het vanwege een motorprobleem moest terugkeren naar de landingsbaan. Om het juiste landingsgewicht te bereiken, moest er brandstof worden gedumpt. Per abuis kwam die brandstof terecht op een basisschool, waarbij volgens de lokale brandweer 56 personen gewond zijn geraakt, waarvan twintig kinderen.

Behandeling

De getroffen personen konden met water en zeep behandeld worden. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis te worden gebracht. In een verklaring zegt Delta het voorval te onderzoeken en roept de maatschappij getroffen personen op om contact op te nemen met de maatschappij.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button