fbpx
Editors choiceFinancieelNieuwsProfessional

‘Beloofde geld South African Airways blijft uit; vluchten en salarissen in gevaar’

South African Airways heeft het door de regering beloofde geld nog niet ontvangen. Daardoor zijn de salarissen van personeel en de vluchtoperaties mogelijk in gevaar, schrijft persbureau Reuters.

Injectie

Omdat een faillissement voor de maatschappij nabij is, werd SAA vorige maand in ‘business rescue’ geplaatst, waardoor schuldeisers tijdelijk geen geld kunnen claimen. Daardoor vindt er een herstructurering plaats, en de Zuid-Afrikaanse regering zou de maatschappij een financiële injectie geven van 2 miljard rand (zo’n 124,8 miljoen euro). Maar die afspraak is door de regering nog niet nagekomen.

Financiering

Mashudu Raphetha van de National Transport Movement zegt tegen persbureau Reuters dat het de regering nog niet is gelukt om die 2 miljard rand los te peuteren bij geldschieters. Vakbonden zouden te horen hebben gekregen dat de aangestelde reddingsdeskundigen van SAA eind januari duidelijkheid willen hebben over de beloofde financiering.

Scenario’s

In een verklaring zeggen de twee reddingsdeskundigen dat er verschillende scenario’s worden overwogen om South African Airways gezond te krijgen. “De liquidatie van SAA is geen onderdeel van een van deze scenario’s”, aldus Les Matuson en Siviwe Dongwana.

A350

Afgelopen maand vloog de maatschappij voor het eerst met de Airbus A350. De toestellen moeten de huidige A340-600’s vervangen op de route Johannesburg – New York JFK. Met deze aanschaf hoopt de maatschappij kosten te kunnen besparen om uit de rode cijfers te komen. Vorig jaar raakte het bedrijf ‘technisch failliet’. De schuld stond toen op een bedrag van 900 miljoen euro.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button