fbpx
AirbusAirlinesBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing-klant Xiamen Airlines wil overstappen naar Airbus

Xiamen Airlines overweegt om tien A321neo’s te kopen als gevolg van de financiële impact door de problemen met de 737 MAX.

Offerte

De dochteronderneming van China Southern Airlines heeft leasebedrijven gevraagd om een offerte uit te brengen voor de toestellen die tussen 2021 en 2023 geleverd moeten worden.

Vloot

De vloot van Xiamen bestaat momenteel alleen uit Boeing-vliegtuigen, waaronder 211 737’s (24 MAX 8’s), negen 757’s en twaalf 787’s. In totaal heeft de maatschappij 232 vliegtuigen in de vloot.

Leveringen

Deze week werd bekend dat het aantal leveringen van Boeing in 2019 zwaar aangetast zijn door de problemen met het toestel. 380 vliegtuigen werden er afgeleverd in dat jaar, het laagste aantal in een decennium.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button