fbpx
InnovatieLiefhebberMilitairNaast het nieuws

Boeing test nieuwe infrarood sensor F/A-18 Super Hornet

Boeing en de Amerikaanse marine hebben een eerste test uitgevoerd met een infrarode verkenningssensor op de F/A-18 Super Hornet. Dit meldt Boeing in een persbericht.

Sensor

Het gaat om het zogeheten Infrared Search & Track (IRST) Block II pod. De IRST is een passieve langeafstandssensor met infrarode- en andere sensortechnologieën voor zeer nauwkeurige doelherkenning. “De IRST Block II pod geeft de F/A-18 verbeterde optica en verwerkingskracht. Hiermee krijgt de piloot een veel beter overzicht van een gevechtssisituatie.”, zegt Jennifer Tebo, directeur F/A-18 ontwikkeling.

Modernisering

De IRST II sensor podium maakt deel uit van een modernisering van de Super Hornet naar ‘Block III’ standaard. Met onder meer extra brandstoftanks (‘Conformal Fuel Tanks’) en verbeterde cockpit- en communicatiesystemen kan de Super Hornet de komende tientallen jaren ingezet worden bij eerstelijns squadrons.

Voordeel

De geüpdatete sensor moet vliegers een groter bereik en toenemende overlevingskansen leveren. “Deze technologie zal de marine nog vele jaren helpen het voordeel ten opzichte van potentiële tegenstanders te behouden”, aldus Kenen Nelson, directeur van het fixed wing programma bij Lockheed Martin, leverancier van de IRST-sensor.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button