AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Eerste Air Canada A220 klaar voor de start

De nieuwe A220-300 voor Air Canada is klaar voor vertrek. Op een evenement van de maatschappij werd het toestel dat in december werd ontvangen, officieel onthuld.

Routes

Het toestel vertrekt vandaag voor het eerst. Vanaf Montreal zal het naar Calgary vliegen. Zodra er meer A220’s in de vloot komen, zal dit vliegtuig vanaf Montreal en Toronto ingezet worden voor routes als Ottawa, Winnipeg, Calgary, Edmonton en New York La Guardia. 4 mei starten twee nieuwe A220-routes: Montreal – Seattle en Toronto – San José.

Modernisering

Met de A220’s wil de maatschappij de vloot moderniseren. Air Canada kan er zo’n twintig procent CO2-uitstoot mee besparen per passagier. In totaal staan er nog 44 A220’s in bestelling. De totale waarde van de order is 3,8 miljard dollar.

Fout

In november onthulde Airbus dit toestel voor Air Canada, maar daar zat een fout in. Op de zwarte staart is het bekende esdoornblad, de maple leaf, geschilderd. Op de rechterzijde van de A220 stond het logo echter gespiegeld op de staart. De opening in de cirkel rond het esdoornblad moest rechts van het steeltje zitten, maar was links van het steeltje geschilderd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button