fbpx
Frequente reizigersNaast het nieuwsVliegvelden

Fundering politiegebouw op Berlijn Brandenburg klaar; geplande openingsdatum haalbaar

De fundering van het politiegebouw op Berlijn Brandenburg Airport is voltooid. Daarmee is de luchthaven weer een stapje dichter bij de opening die gepland staat voor dit jaar.

Project

De fundering is volgens de luchthavenexploitant op tijd voltooid, in tegenstelling tot de rest van het project. Oorspronkelijk had de luchthaven in 2012 al open moeten gaan, maar door vertragingen en tegenslagen bij de bouw is dat niet gelukt. Momenteel staat de opening gepland voor 31 oktober 2020, wat volgens de organisatie nog steeds haalbaar is. In de zomer moet het hele politiegebouw klaar zijn.

Terminals

Vanuit het gebouw is er direct toegang tot terminal 1 en 2. Het politiebureau heeft een oppervlakte van 2600 vierkante meter en heeft drie verdiepingen. Op de begane grond zit de receptie. Het onderdeel van de luchthaven kost zo’n acht miljoen euro.

Omstandigheden

“Veilige en betrouwbare vluchtoperaties vereisen altijd de interactie van verschillende partners en processen. De federale politie en hun veiligheidsservice spelen een belangrijke rol in onze servicekwaliteit. Met het nieuwe gebouw creëren we goede omstandigheden hiervoor”, aldus Engelbert Lütke Daldrup, CEO Flughafen Berlin Brandenburg.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button