Frequente reizigerOverig nieuwsVliegvelden

Fundering politiegebouw op Berlijn Brandenburg klaar; geplande openingsdatum haalbaar

De fundering van het politiegebouw op Berlijn Brandenburg Airport is voltooid. Daarmee is de luchthaven weer een stapje dichter bij de opening die gepland staat voor dit jaar.

Project

De fundering is volgens de luchthavenexploitant op tijd voltooid, in tegenstelling tot de rest van het project. Oorspronkelijk had de luchthaven in 2012 al open moeten gaan, maar door vertragingen en tegenslagen bij de bouw is dat niet gelukt. Momenteel staat de opening gepland voor 31 oktober 2020, wat volgens de organisatie nog steeds haalbaar is. In de zomer moet het hele politiegebouw klaar zijn.

Terminals

Vanuit het gebouw is er direct toegang tot terminal 1 en 2. Het politiebureau heeft een oppervlakte van 2600 vierkante meter en heeft drie verdiepingen. Op de begane grond zit de receptie. Het onderdeel van de luchthaven kost zo’n acht miljoen euro.

Omstandigheden

“Veilige en betrouwbare vluchtoperaties vereisen altijd de interactie van verschillende partners en processen. De federale politie en hun veiligheidsservice spelen een belangrijke rol in onze servicekwaliteit. Met het nieuwe gebouw creëren we goede omstandigheden hiervoor”, aldus Engelbert Lütke Daldrup, CEO Flughafen Berlin Brandenburg.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/