AirbusIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Pratt & Whitney komt in lente met update motoren A220’

Pratt & Whitney verwacht in de lente een update uit te brengen voor de GTF motoren, die op de A220 worden gebruikt. Dat zegt het bedrijf tegen persbureau Reuters.

Swiss

In oktober constateerde Swiss motorproblemen bij het toestel. Een toestel dat toen onderweg was van Genève naar Londen moest toen een voorzorgslanding maken, vanwege onverwachte trillingen waardoor onderdelen scheurden. Zo zijn er drie van dit soort incidenten voorgekomen. Daarop werden alle A220’s van de maatschappij enkele dagen aan de grond gehouden. Franse onderzoekers vonden zelfs onderdelen van een motor van de A220 van Swiss die in een bos in Frankrijk terecht waren gekomen. De problemen zouden veroorzaakt zijn door een softwarefout.

Update

“We zullen een software update uitbrengen die later dit jaar uitkomt. Die zal alles automatiseren en ons in staat stellen om alle inspecties die we moeten uitvoeren te verminderen of te elimineren, maar dat is in afwachting van de regelgevende instanties”, vertelt Graham Webb, vice president Pratt & Whitney commerciële motorprogramma’s, aan Reuters. “We proberen het in april uit te brengen, maar in ieder geval in het voorjaar.”

Complex

De A220’s mochten al snel weer vliegen, maar P&W heeft piloten opgedragen om niet meer dan 95 procent van de stuwkracht van de motoren te gebruiken als er boven de 29.000 voet wordt gevlogen. Webb noemt het een erg ‘raar en complex probleem’, dat alleen voorkomt op grote hoogtes in combinatie met hoge snelheden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/