fbpx
Frequente reizigersNieuwsProfessional

Ryanair sleept Skyscanner met succes voor de rechter

De rechtbank van Hamburg heeft uitspraak gedaan in een zaak die Ryanair opende tegen de Duitse tak van Skyscanner. “We zijn blij met de uitspraak van de rechtbank van Hamburg, die onze klanten zal beschermen misleidende informatie op Skyscanner.de”, aldus Kenny Jacobs, Chief Marketing Officer bij Ryanair.

Kosten

De maatschappij spande de zaak aan omdat Skyscanner.de hogere tarieven zou tonen dan die op Ryanair.com. Ook werden de vluchtkosten getoond zonder bekend te maken wat de administratiekosten van Skyscanner zijn. De rechtbank heeft geoordeeld dat beide zaken onwettig zijn.

Bagage

Ook werd er een prijs gegeven voor ingecheckte bagage die hoger is dan de prijs van Ryanair zelf. Tevens gaf de vliegticketzoekmachine valse e-mailadressen van passagiers aan de maatschappij. Ook op deze twee punten heeft de rechter Ryanair gelijk gegeven.

Rechtszaken

Ryanair is in verschillende rechtszaken in Europa tegen screenscraper-websites betrokken geweest. De maatschappij wil hiermee voorkomen dat consumenten worden misleid en onnodige kosten betalen. Ook zouden veel websites de vluchtinformatie van Ryanair niet goed doorgeven, bijvoorbeeld bij een vluchtwijziging, wat volgens de maatschappij heeft geleid tot gemiste vluchten en herhaalde problemen voor klanten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button