fbpx
737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

Southwest Airlines stelt ingebruikname 737 MAX uit tot juni

Southwest Airlines heeft de ingebruikname van de 737 MAX opnieuw uitgesteld. Ditmaal tot 6 juni, als gevolg van de beslissing van Boeing om piloten extra simulator training te verplichten.

Datum

Eerder had Southwest 6 maart als datum geprikt om de MAX te laten terugkeren. De maatschappij krijgt ongeveer 125 miljoen aan compensatie van Boeing. Deze week maakte American Airlines ook al bekend de terugkeer van het toestel uit te stellen tot 3 juni.

Simulator

Vorige weekend kwam naar buiten dat medewerkers van Boeing met man en macht probeerden te voorkomen dat Lion Air haar piloten meer training gaf voor de MAX dan voorgeschreven door de fabrikant. Er was Boeing veel aan gelegen dat piloten zo over konden stappen van de 737NG naar de Max. Hoe minder omscholing nodig zou zijn, hoe interessanter het toestel voor maatschappijen is. Na dit nieuws besloot Boeing alsnog om simulator training voor alle piloten te verplichten.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button