737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

Southwest Airlines stelt ingebruikname 737 MAX uit tot juni

Southwest Airlines heeft de ingebruikname van de 737 MAX opnieuw uitgesteld. Ditmaal tot 6 juni, als gevolg van de beslissing van Boeing om piloten extra simulator training te verplichten.

Datum

Eerder had Southwest 6 maart als datum geprikt om de MAX te laten terugkeren. De maatschappij krijgt ongeveer 125 miljoen aan compensatie van Boeing. Deze week maakte American Airlines ook al bekend de terugkeer van het toestel uit te stellen tot 3 juni.

Simulator

Vorige weekend kwam naar buiten dat medewerkers van Boeing met man en macht probeerden te voorkomen dat Lion Air haar piloten meer training gaf voor de MAX dan voorgeschreven door de fabrikant. Er was Boeing veel aan gelegen dat piloten zo over konden stappen van de 737NG naar de Max. Hoe minder omscholing nodig zou zijn, hoe interessanter het toestel voor maatschappijen is. Na dit nieuws besloot Boeing alsnog om simulator training voor alle piloten te verplichten.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close